BC Heroes, club de baschet pentru maghiarii din Cluj

BC Heroes

BC Heroes, club de baschet pentru maghiarii din Cluj

Sport | 19 Iulie 2010 | citynews.ro

BC Heroes este unul dintre cele mai noi cluburi de baschet din Cluj. Acesta se adreseaza in special copiilor maghiari din municipiul Cluj-Napoca. BC Heroes face selectie si in Aiud, judetul Alba, atat pentru romani, cat si pentru maghiari.

 

Robert Bartos, presedintele clubului, a declarat ca BC Heroes nu este exclusiv pentru copiii maghiari, dar ca selectia se face in general in scolile si colegiile cu predare in limba maghiara din Cluj pentru ca aici nu au ajuns celelalte cluburi de baschet.

 

“Nu puteam concura cu «U» Mobitelco, PH Baschet sau Dinamic pentru a face selectie in toate cartierele din oras. In plus pentru cei mici, care nu stiu foarte bine limba romana, este mult mai usor sa comunice cu noi. Romanii nu sunt insa exclusi din acest club”, a spus Robert Bartos, pentru citynews.ro.

 

BC Heroes a participat in acest an la prima competitie oficiala, Campionatul National de minibaschet de la Brasov, acolo unde s-au clasat pe locul 33 din 60 de echipe inscrise.

 

“La prima noastra participare la vreo competitie oficiala, am terminat pe locul 33, cu cinci victorii si trei infrangeri, insa am avut marele ghinion sa nimerim in grupa cu alte doua echipe clujene, Dinamic si Speranta, si nu am avut nicio sansa sa trecem de grupe”, a explicat Bartos.

 

150 de copii legitimati

 

Clubul a fost infiintat in anul 2009, iar in prezent sunt peste 150 de copii legitimati, dintre care aproximativ 100 din Aiud. Copiii din Cluj joaca baschet la Liceul  “Brassai Samuel”, iar cei din Aiud la Colegiul “Bethlen Gabor”, din Aiud.

 

“Din pacate, in Cluj sunt foarte putine sali, multe dintre ele sunt mici. Noi facem antrenamente la sala de la Brassai, insa este destul de mica. Nu stiu unde vom juca meciurile oficiale din toamna. Daca nu vom gasi la Cluj o sala, atunci vom merge sa jucam partidele de pe teren propriu la Aiud”, a mai spus Robert Bartos.

 

Jucatorii vor putea evolua in Divizia B

 

Din toamna, BC Heroes va inscrie in campionatele nationale de juniori cinci echipe, doua la fete, U 10 si U 14, si trei la baieti, U 13, U 16, U 17. La club sunt angajati trei profesori de sport, iar vicepresedintele clubului este Szabo Janos. Clubul beneficiaza de mai multi sponsori, printre care Rabalux, Macrogoup, Direct Line Inox, Kertimag Romania, Bendkopp.

 

Jucatorii care vor termina junioratul la BC Heroes vor avea posibilitatea sa joace pentru inceput in Divizia B, iar apoi la cluburile de Divizia A din Transilvania.

 

“In viitor, in 3-4 ani, speram sa inscriem o echipa in Divizia B, vom vedea daca in Cluj sau in Aiud. In Aiud si in general in judetul Alba sportul este foarte slab popularizat. Sigur, cei mai buni isi pot gasi loc la echipele de Divizia A din Ardeal. De asemenea, ca tinta pe termen scurt ne propunem sa dam unul sau doi copii la echipa nationala a Romaniei. Avem copii foarte talentati, atat la fete, cat si la baieti, si in plus nu avem probleme cu talia jucatorilor”, a mai spus presedintele de la BC Heroes, Robert Bartos.

 

Culorile clubului sunt alb–rosu, iar motto-ul echipei este: "Curaj. Incredere in sine. Victorie". Site-ul clubului este: www.bcheroes.ro.

 

Ionela Fat

Foto: bcheroes.ro