Campionatul Nat. Minibaschet

2011 Brasov

         Aventura micilor baschetbaliste de pe meleagurile Aiudului a început înca din data de 3 Iulie când team-ul clujean a poposit in Brasov dupa o călătorie de 5 ore cu trenul.

Ne-am cazat dupa care am plecat la sala de sport a Liceului de Informatică unde urma aiba loc tragerea la sorţi a grupelor. S-au format 7 serii a câte 6 echipe. CS BC Heroes a fost repartizată în seria a 4-a. Dar iată şi componenţa seriei:

LPS Satu Mare

CS Sport Star Timisoara

BC Heroes Cluj-Napoca

For You Cluj-Napoca

Miandra Buzău

Olimpia III Bucuresti

O grupa foarte echilibrată, insaăin ciuda acestui lucru, avem speranţa fetele noastre ne vor reprezenta cu mândrie şi jocul nostru va avea fie apreciat.

 

CS Olimpia III Bucuresti  - BC Heroes Cluj-Napoca ora 12:30 Sala de Sport Lic. Info.  Scor 8-18

In prima partidă am întâlnit formaţia Olimpia III Bucureşti începând de la orele 12:30, cele două formaţii care au intrat pe teren au fost :

Olimpia III: Oprea C., Baeatu F., Ianc A.,Mihalcea A.,Cucovici A.,Micu A., Ionescu C.,Moise A., Gherbezan E., Tanase M.,

BC Heroes:Vintila A., Fleser A.,Pap D., Szekely Zs., Maier P., Maier D., Farkas K., Comsa I., Fodor E., Rimba C.

Primul sfert am început cu mari emoţii fiind vorba de primul meci oficial . În ciuda acestui fapt fetele au jucat foarte bine si după primele minute scorul era de 6-0 pentru noi. O apărare foarte bună coraborat cu execuţiile bune  ale Maier Paulei care a marcat toate cele 6 puncte. Sfertul este de numai 5 minute in loc de 8.În sfertul doi intră pe teren la echipa noastra Pap, Farkas, Comsa, Rimba, Fleşer şi echipa adversa schimbă toate cele 5 jucatoare conform regulamentului de minibaschet unde toate sportivele trebuiesc   joace minim un sfert. O repriză mai slabă în care Olimpia a reusit sa puncteze de 2 ori plus o aruncare liberă, în schimb jucătoarele noastre au reuşit aduca in contul echipei inca 7 puncte,cele care au punctat au fost Kati, Dori si Andreea.  La pauza mare scorul era 13 la 5 în  favoarea noastră. În următoarele minute oboseala începe să-şi pună amprenta pe jucătoarele ambelor echipe realizand foarte puţine reuşite , respectiv sfertul trei 3-1 si sfertul patru 2-2. Punctele echipei noastre au fost marcate de Andreea . Meciul se termina 18-8 pentru BC Heroes si astfel reuşim ne trecem în palmeres prima victorie la Campionatul de Minibaschet.

Remaracaţii meciului au fost: Fleşer Andreea cu 9 puncte si Maier Paula cu 6 .

 

CS Sport Star Timisoara – CS BC HEROES Cluj-Napoca   ora 16:00 Terenul 2  Scor  52-17

 Meciul doi urma să-l  jucăm de la ora 16:00 contra echipei  CS Sport Star Timisoara iar de la ora 18:30 contra echipei CS For You din Cluj-Napoca. Având doua meciuri aşa apropiate si jucând primul meci contra echipei favorite la căştigarea grupei echipa şi-a dozat forţele pentru meciul cu echipa Clujeană.

Începem meciul cu primii cinci obişnuiţi cum o jucam mai toate meciurile adică Diana, Paula , Adela , Zsofi şi Evelyn , sfertul zboara foarte repede dar din păcate nu în favoarea noastră. Echipa din Timişoara pune stăpânire pe joc înca din primul minut si având avantajul taliei (4 fete peste 1,70 m ) reuşesc marce nestingherite de sub panou. Scorul arată şi cum a decurs atacurile echipei noastre 15-2 pentru adversarele noastre. În sfertul doi graţie jocului bun al Andreei  reuşim  un 12-7 cu câteva reuşite de senzaţie din partea sportivei noastre. După pauza mare ostilităţile arată cam la fel adversarele reuşind marce multe puncte din jurul panoului. Meciul se termină  52- 17 pentru adversarele noastre fiind cea mai severă înfrângere din cele 14 meciuri jucate . De remercat dacă se poate remarca ceva după un aşa meci este prestaţia numarului 7, Andreea Fleşer  care a reusit nu mai putin de 15 puncte din totalul de 17 al echipei .

 

CS BC HEROES Cluj-Napoca   - For You Cluj-Napoca    ora 18:30 Terenul 2   Scor 31-28

Unul din cele 5 meciuri căştigate cu diferenţă mai mica de cinci puncte , aduce  faţă în faţă două conducătoare de joc foarte talentate . De parte echipei adverse purtătorul numărului 5 Sav A. autoarea a 18 puncte  iar la echipa noastra numărul 7 Fleser A.  Meciul se va decide prin jocul bun prestat de cele două sportive cu un avantaj pentru echipa noastră unde au excelat si Dori cu 7 puncte Diana cu 6 si Zsofi tot cu 7 puncte.

Dar începem meciul ; Primul sfert începem în trombă prin cele cinci puncte marcate de Zsofi plus cele două marcate de Paula adunăm 7 puncte , adversarele noastre reuşind marce un singur coş prin numărul 12 Topam . Sfertul 2 CS For You joacă mai precis şi reuşesc adune 11 puncte iar noi doar 6 . Timpul de joc este undeva la 7 minute . Pauza aduce si schimbări in jocul echipei adverse unde Sav A. incearcă ducă jocul echipei adverse de una singură reuşind marce 12 puncte dar nu indeajuns învingă jocul foarte bun al echipei gazdă. Sfertul trei se termină cu 7-4 iar al patrulea 11 - 11  si reuşim prima victorie muncită .Felicitări fetelor pentru dăruirea şi hotărârea de care au dat dovadă.  Scor final plus 3 noi si putem deschide sucurile (şampania) după o primă zi obositoare .

Remarcaţii meciului  : ECHIPA !!!

 

Ziua a II-a   5.7.2011

 

CS BC HEROES Cluj-NapocaMiandra Buzău         ora 9:00 Terenul 4  Scor 35-15

Ziua a doua o începem de dimineaţă contra echipei Miandra Buzău. După încălzire începem meciul pe terenul 4 cel mai mic teren dintre cele 4 pe care s-a desfăşurat campionatul. Ne aştepta un meci frumos cu multe realizări personale şi de echipă, adversarele nereuşind ţină pasul cu noi.Primul sfert o începem în trombă prin coşurile marcate de Zsofi, Paula şi Evelyn adversarele reuşind un singur coş din acţiune prin numărul 10. 10-2 arată tabela după 7 minute de joc .În sfertul doi antrenorul echipei adverse o întroduce în tren pe numarul 5 Duca , sportiva jucând foarte bine reuşeşte marcheze toate punctele echipei, respectiv 7. Noi ripostăm cu atacuri palide, nu reuşim întroducem mingea în coş. Pauza mare ne prinde cu un avantaj de 7 puncte respectiv 16-9.

Repriza a doua respectiv sfertul 3 şi 4 acaparăm mingea şi înclinăm terenul către coşul advers. O apărare eficace şi un atac mai clar duce scorul la 26-11 la finalul sfertului . În ultimul act jucăm la fel şi reuşim căştigăm meciul cu 35 – 15.

Au jucat foarte bine Dori cu 12 puncte marcate şi Andreea cu 11.

Avem deja 3 victorii din 4 meciuri ce ne califică deja în turul următor.

 

CS BC HEROES Cluj-Napoca – LPS Satu Mare  ora 13:30 Terenul 4 Scor 24- 22

Tot pe terenul 4 întălnim LPS Satu Mare o echipă de tradiţie în baschetul juvenil. Un meci de urmărit , care se termină cu un rezultat de prestigiu pentru noi . Am avut şi galerie prin echipa LPS Alba Iulia ei fiind alături de noi la mai multe meciuri. După primele două sferturi părea ne îndreptăm către o victorie lejeră 10-3 respectiv 10-4. La pauză conducem cu 20-7 moment în care fetele noastre s-au văzut deja căştigătoare . În sfertul 3 jucăm cel mai slab sfert din cele 56 (14 meciuri x 4) sferturi jucate.Nu reuşim marcăm nici un coş, pasăm aiurea şi pierdem o grămadă de mingi prin neatenţie. Din avantajul de 13 puncte rămânem cu plus 5. Ultimul sfert este de infarct. Reuşim marcăm prin Zsofi dar şi adversarele marchează două coşuri consecutiv. În ultimul minut Paula marcheză un coş frumos care urma fie coşul victoriei. În ultimele secunde şi Satu Mare marcheză prin numărul 6 Kallai dar prea târziu schimbe Căştigătorul. Final 24 – 22.

Felicitări Paulei pentru coşul căştigător.

Clasamentul grupei arată în felul următor:

Seria 04

Nr

      Echipa

W/L

Puncte

1.

CS Sport Star Timisoara

5/0

10

2.

BC Heroes Cluj

4/1

9

3.

BC For You Cluj-Napoca

3/2

8

4.

LPS CSS Satu Mare

2/3

7

5.

CS Olimpia III

1/4

6

6.

CS Miandra Buzau

0/5

5

 

Primele 4 echipe vor merge mai departe şi vor juca pentru locurile 1-28. Marţi seara sa tras la sorţi pentru 7 grupe a câte 4 echipe.

Seria A7

LPS Galaţi

CSS Mediaş

BC Heroes Cluj

ASC Solaris Ploiesti