Campionat U13 Feminin

BC Heroes LPS Alba

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE BASCHET FEMININ U13

Echipa U13 Feminin al Clubului BC Heroes Cluj-Napoca va participa în sezonul competiţional 2011-2012 împreună cu echipa U13 de la Liceul Sportiv Alba Iulia , sub denumirea de Heroes LPS ALBA. Vom întări echipa din Alba Iulia cu 6 sportive de la BC Heroes Aiud pentru o cât mai bună clasare la finalul Campionatului Naţional U13.

Cele 6 sportive sunt : Fleser Andreea, Pap Dorottya, Maier Diana, Maier Paula, Székely Zsofia şi Vintilă Adela . Fetele se vor antrena alături de  sportivele de la LPS : Burlacu Bianca , Boţan Alexandra, Avramuţ Iulia, Teţcu Ionela , Vodă Alexandra Antronorii echipei sunt Marcu Nicuşor şi Bartos Robert.

Campionatul Naţional U13 Feminin aliniează 22 de echipe din ţară majoritatea fiind din Ardeal sau Banat. Echipele sunt împărţite în 5 serii a căte 4 sau 5 echipe , primele două respectiv 3 urmănd participe la Turneul semifinal unde primele 12 echipe sunt împărţite in doua serii.

Turneul Final va avea loc la Tîrgu Mureş unde vor participa primele 8 echipe. Căstigătoare turneului va fi Campiona sezonului 2011-2012 la categoria U13.

 

Echipa Heroes LPS ALBA este in seria a 4-a alături de echipele  :

U For You Cluj-Napoca

CSS Al. Ceausianu Reghin

CSS Gheorgheni

 

Faza preliminara se desfăşoara de-a lungul a 3 turnee de sală. Turneele au fost organizate în Reghin , Gheorgheni şi Alba Iulia.

 

Turneul 1 Reghin 11-12 Noiembrie

Primul turneu cel de la Reghin a dat startul Campionatului unde echipa noastră întălnea două adversare mult mai experimentate . Diferenţa de experienţă s-a şi concretizat în defavoarea noastră reuşind căştigăm doar un singur meci din cele trei. Dar iată şi rezultatele obţinute.

În primul meci după o primă repriză foarte bună echipa cade fizic si pierde meciul de deschidere contra echipei U For You Cluj-Napoca cu 27 - 54.

Echipa din Gheorgheni aliniează o echipă tânără cu mai multe sportive născute în anul 2000 . Părea un meci mai uşor dar diferenţa de doar 11 puncte nu arată. Scor final 41 - 30 . Obţinem prima victorie din sezon .

În ultima confruntare întâlnim echipa gazda CSS Al. Ceauşianu.  Nu ne punem mari speranţe în acest meci , adversarele având peste 3 ani de antrenamente şi participări la diferite competiţii. Începem curajos dar ca şi în meciul cu echipa din Cluj-Napoca diferenţa de experienţă se concretizează pe tabelă. 71 - 47.

Turneul este căştigat de echipa gazdă.

 

Turneul 2 Gheorgheni 16-17 Decembrie

 

În primul meci întâlnim echipa din Cluj. Începem meciul în trombă reuşind să căştigăm primele două sferturi . În sfertul trei şi patru echipa U For You Cluj practicând o apărare foarte bună căştigă multe mingi ce se materializează in puncte. Puncte desigur în defavoarea noastră. Scor final 50 -73. De remarcat totalul punctelor 123 ce face cinste şi unui meci de Divizia A Feminin . După masa urmează meciul cu echipa gazdă CSS Gheorgheni. Căştigam meciul cu scorul de 72 -47. De remarchat din nou numarul mare de puncte marcate de cele două echipe.  În ultima confruntare contra echipei CSS Al. Ceauşianu Reghin începe să se vadă experienţa acumulată a jucătoarelor noastre , pierdem meciul dar cu o diferenţă de 14 puncte. Scor final 55 -69. În turneul anterior pierdeam meciul cu 24 de puncte.

Turneul este caştigat de CS U FOR YOU Cluj.

 

Turneul 3 Alba Iulia 10-11 Februarie

 

Ultimul turneu de sală este programat la Alba Iulia, echia gazdă fiind Heroes LPS Alba.

În deschiderea turneului întâlnim echipa U For You care face deplasarea la Alba cu o echipa compusă din jucătoare nascute 2000 , adîcă cu un an mai mic decât categoria de competiţie. Profitand de diferenţa de vârstă şi de puterea fizică căştigăm meciul categoric 77-43 . În meciul cu CSS Gheorgheni  încercăm să ne punem la punct jocul pentru ultimul meci care decidea câştigătoare turneului. Scor final 52- 30 . În derbyul rundei cea cu CSS Al. Ceauşianu Reghin
spectatorii au ce urmării. Un meci străns cu multe resturnări de scor şi chiar căteva mici accidentări , un meci care te ţine cu sufletul la gură .  Scor final 54 -49 şi aveam tichetele pentru Turneul Semifinal al Campionatului U13 Feminin 2011-2012.

Turneul este căştigat de Heroes LPS ALBA.

 

CLASAMENT Seria 4

Seria 4
Nr Echipa W/L Puncte
1. CSS Al Ceusianu Reghin 7/2 16
2. U For You Cluj-Napoca 6/3 15
3. Heroes LPS Alba Iulia 5/4 14
4. CSS Gheorgheni 0/9 9

 

Poze şi video.