Campionat Naţional BabyBaschet 2013

Aproape de podium

 

Sub atenta îndrumare a președintelui-antrenor Róbert Bartos-Györfi, micile baschetbaliste ale clubului clujean BC Heroes au avut o comportare remarcabilă la festivalul de baby-baschet din acest an. Ele au avut un sezon demn de toată lauda, numărându-se printre recordmane: cu cele 6 victorii consecutive (patru pe teren propriu) ele s-au alăturat unei companii selecte formate din puternicele formații bucureștene ACS Dan Dacian II și CSS 6, respectiv BC Olimpic Baia Mare. Clujencele au jucat și cele mai multe partide încheiate la scoruri strânse, trei la număr, la fel ca ACS KSE Târgu Secuiesc și CSS 1 Constanța.  

Ele au pornit cu multă încredere la turneul final care a reunit la start cele mai bune echipe. În grupa B, BC Heroes a obținut doar victorii: 31-6 cu BC Sirius II Târgu-Mureș, 17-7 cu CS ADMAR Costinești și 18-16 cu ACS KSE Târgu-Secuiesc. Seria de succese a continuat și în faza secundă a competiției de U10, fază în care, în cadrul grupei J, clujencele au trecut atât de CSS 1 Constanța (19-17) cât și de CSS Al. Ceușianu Reghin (23-22). În sferturile de finală eliminatorii, la capătul celei mai reușite partide de până atunci, BC Heroes a trecut și de CS Bball 6 Sfântu-Gheorghe, scor 32-20, și a acces în careul de ași. În ciuda replicii dârze, formația clujeană a cedat în semifinale în fața grupării bucureștene CSS 6 (16-36), team care urma câștige fără drept de apel titlul național al acestei categorii de vârstă (U10). BC Heroes și-a încheiat parcursul în compania echipei băimărene BC Olimpic, care a câștigat medaliile de bronz ale ediției în urma succesului cu scorul de 32-22.

Din lotul echipei BC Heroes - în fapt o combinată de sportive din Cluj-Napoca, Zalău și Aiud – au făcut parte Ioana Truță, Anett Vass, Bianca Truta și Csóka Eliza – conducătoare de joc, Alexandra Butaș, Vivien Kis-Sipos și Iulia Prodan – extreme mici, Réka Puskás, Alexia Danciu și Irina Oltean – extreme, Raisa Breje, Hanga Debóra Czire și Imola Kis – pivoți-extreme, Noémi Csilla Bodor și Iulia Petriș - pivoți.

Cea mai prolifică jucătoare a echipei, Raisa Breje a fost aleasă în cinciul ideal al competiției, alăturându-i-se Alexandrei Gheorghe (CSS 6 București), Palomei Cucu (ACS Dan Dacia II București), Mariei Fărcaș (BC Olimpic Baia Mare) și unei alte clujence, Alexia Rus (CSS Speranța For You).          

Analizând la rece comportarea elevelor sale la Festivalul de Baby-Baschet din vara acestui an, Róbert Bartos a ajuns la concluzia că potențialul echipei permite ridicarea ștachetei: în sezonul următor, BC Heroes își propune cucerirea primei medalii din istoria tânărului club clujean. (Turós-Jakab László)